Musica Sororum is een amateur-ensemble uit de regio Voorne-Putten. De naam musica sororum betekent iets als 'muziek van zussen'. Musica Sororum wil muziek maken tot eer van God en doet dit graag in het kader van een kerkdienst of samenkomst. Ook concerten behoren tot de mogelijkheden.

De groep is begonnen als twee zussen en vervolgens uitgebreid met andere muzikale dames naar een groter ensemble. Met elkaar zussen in het geloof. De samenwerking met organist Jan Teeuw beviel zo goed dat met ingang van 2014 besloten is om als groep samen verder te gaan (zie ook www.janteeuw.nl)

Het  repertoire is divers: Taizé-liederen, Johannes de Heer, Psalmen, Opwekking, liederen van Sela, arrangementen van J. Bredewout en M. den Toom, etc. Er wordt grotendeels in het Nederlands gezongen. Met hun muziek wil Musica Sororum dichtbij mensen komen, bemoedigen, bidden, inspireren en gezamenlijk lofprijzen. Musica Sororum neemt dan ook bijna altijd samenzang op in het programma.

Evenals het repertoire zijn de stemmen en instrumenten divers en worden deze afwisselend gebruikt tijdens een samenkomst: dwarsfluit, gitaar en xylofoon met ondersteuning van orgel en/of piano.